Follow on Bloglovin

AnnikenRStrand - Mitt liv i dur og moll
Forside Add meg Om meg Kontakt

Ooops, I did it again...

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra LONDON!! (Derfor dårlig blogging de siste dagene!)

Så nå er jeg altså hjemme, ca 4000 kr blakkere, og vesentlig mye av disse pengene er brukt på klær. Billige klær, og derfor jævla mye klær. Aner ikke hvordan jeg skal få plass i skapet, så det blir spennende å se. Dere får se flere bilder osv. utover uka, må pakke ut imorgen (blæ), også skal jeg jobbe heeeeele torsdag, fredag og lørdag.

Håper dere har savnet meg!

 • Klassetur til London!

  NÅ er jeg altså kommet hjem fra London, hvor MTS har vært på klassetur fra mandag til fredag! Eller, for å være korrekt så er jeg faktisk i Trondheim nå! Kom til Oslo kl 18 på fredag, og dro til Trondheim kl 10 morgenen etter! Tenkte jeg bare skulle gi litt livstegn fra meg, ettersom jeg ikke har postet noe på over en uke.. Sorry, vi hadde ingen internett-tilgang i London.

  Uansett, har hatt en kjempefin tur til London. Jeg brukte så utrolig masse penger på klær og sko, det er faktisk litt skremmende hvordan jeg skal klare å leve frem til neste stipend kommer. Sånn går det når et lekkert par pumps koster bare 100 kr, når de samme ville kostet rundt 700 i Norge... Skal ta litt bilder å legge ut av kuppene mine, men må få komme meg til Oslo og kameraet mitt først.

  Kupp inkluderte:

  • 2 par ballerinasko 
  • 2 par pumps
  • Myke jazzsko
  • 6 kjoler
  • 5 gensere
  • 2 shorts
  • 6 topper
  • småtteri som skjerf, øredobber og smykker
  • litt sminke inkl. en oransje neglelakk jeg har siklet etter leeenge!

  I tillegg så jeg 4 musikaler, og det er jo ikke akkurat kjempebillig (men utrolig verdt det!).
  På mandag så jeg Blood Brothers, som ikke er veldig kjent for meg, men den var virkelig bra! Rørende og morsom, med fin musikk! Tirsdag dro vi på Mamma Mia, feelgood og høy gåsehudfaktor! Onsdag dro vi på fellestur og så Shrek the musical, som var heeeeelt fantastisk! Den anbefales virkelig! Torsdag så vi alle Ghost (basert på filmen med Demi Moore og Patrick Swayze), og den var også helt nydelig. Veldig trist og teknisk avansert (for å si det mildt). Det var litt som å se et trylleshow enkelte ganger...

  Okei, dette var et lite livstegn fra meg! Kommer til å være en smule fraværende denne uka også! Skal være litt med famile og venner i kalde Trondheim (hvor det snør helt sinnsykt), være litt på hytta og få spist masse god mamma-mat!

  Har dere vinterferie også? Skjer det noe spennende kanskje? (:

 • Shoppingtips i London?

  På mandag drar vi på klassetur til London, og jeg vil gjerne ha noen tips til hvor man kan shoppe! Har vært der før, så er ikke gira på å ta turist-ruta med Big Ben, Madam Tussaud osv, det har jeg gjort før! Vil rett og slett bruke masse penger på sko, klær og musikaler! 

  Jeg er ikke ute etter sånne superdyre butikker, men slike som har fine og billige klær! :)

   

  Noen tips anyone? 
  Dere vil vel ikke at jeg skal vandre motløst omkring i store London?!

 • Cruise i Middelhavet - Siste dag

  DAG 7 - siste dag

  ..og vi er til sjøs!
  Hele dagen!
  Dvs: ALLE er ombord.
  Ergo: Det er STAPPFULLT!

  Jeg har nå vært her en uke uten å bli solbrent, men jeg klarte selvfølgelig å bli ekstremt solbrent i dag! Vi lå på øverste dekk, hvor det blåste ganske mye, så vi merket rett og slett ikke at solen varmet oss. 
  = solbrent. 


  En kanin (tror jeg) på senga.


  Det var en helt utrolig farge på vannet! Bildet er ikke redigert, vannet var helt sykt blått! (Jeg hørtes litt dum ut nå..)


  Bare hav foran oss.


  "Alle" var på dekk for å se "Mens belly flop competition" - altså mageplask-konkurranse for menn. Ikke overraskende at denne karen vant.


  På kvelden var det siste dag ved vårt faste middagsbord i restauranten, og det var jo litt vemodig..


  Etterpå bestemte mamma seg for å prøve lykken i Casinoet


  ..men det gikk nok ikke så bra, ettersom hun og Mr. statue er så gretten på dette bildet.


  Siste kveld ble avsluttet i pianobaren. Veldig dyktig og morsom pianist/sanger som underholdte hver kveld!

   

  Og så var turen over... Savner deg allerede Liberty of the Seas.

  Det var litt av en nedtur å komme hjem etter denne ferien. Ingen som plukker opp håndkleet mitt når jeg kaster det på gulvet. Maten blir ikke lagd av seg selv. Jeg kan ikke gå inn i butikker og bare peke på hva jeg vil ha uten å betale for det. Det er regn og 13 grader... Jeg vil tilbake.

 • Cruise i Middelhavet - Napoli

  DAG 6

  Nest siste dag, og vi er i Napoli! (: 
  Skipet la til på havna i selve byen, så her var det ikke lange turen for å komme til en storby. Vi ble advart mot å ha med oss eiendeler av skipet, fordi det er så mye kriminalitet i Napoli. Heldigvis gikk det bra med alle verdisakene våre, men vi holdt på å bli kjørt ned flere ganger! Folk var helt gærne her! De kjører i 100 km/t midt i byen, og det er stappppppfullt av folk! Likte ikke byen så veldig godt, men det hadde kanskje vært koseligere om vi hadde fått være her litt lengre enn noen timer.


  Castel Nuovo


  Castel Nuovo, utrolig kult bilde!


  Jøss, samme motiv som på postkortet!

  Om kvelden var det klart for Chef's formal dinner, hvor kleskoden var Black/Hvite.  Mamma var black/white, men jeg faila og ble hvite/hvite...

  Etter middag var det et storslagent Black&White-party på 11. dekk. 

  Digre isskulpturer,


  ..masse folk,


  ..og kunst lagd av frukt! Fantastisk.

  Nok en vellykket kveld, og i morgen er det siste dag på cruise! :(

 • Cruise i Middelhavet - Civitavecchia (Roma)

  DAG 5

  Det er femte dag på skipet, og vi er i:


  Det var tusenvis av scootere overalt!
  Civitavecchia ligger ca en time utenfor Roma! Vi bestemte oss for å ta hurtigtoget (som bare tar en halvtime) inn til Roma, men det gikk selvfølgelig ikke flere denne dagen... Derfor måtte vi stå(!) på et stappfullt tog i én time inn til Roma! Det var varmt og trangt og ekkelt, men vi kom fram!


  Petersplassen var det første stedet vi var! Deretter tok vi en slik turistbuss rundt Roma. Elsker å sitte oppe i friluft og være turist. Uansett, det var tre timer kø for å komme inn til Peterskirken, så DET gidda vi ikke, for å si det sånn!


  Castel Sant'Angelo. Egentlig interessant for meg bare pga Engler og Demoner (Dan Brown). Skjønner du ikke hva jeg prater om så anbefaler jeg deg å lese boken! (:


  Enellerannen bygning midt i Roma. Aner ikke hva den heter, syns bare den så kul ut. Tusenvis av slike gamle bygninger og kirker i Roma, så det er helt umulig for meg å huske hva de heter...


  Colosseum - jeg visste iallefall hva det var, da! Ble litt overrasket over at det lå midt i Roma, akkurat som en enorm rundkjøring. Stort og stilig var det uansett.


  En bitteliten buss. <3


  Etter noen timer i ørkenvarme Roma dro vi tilbake til Civitavecchia, som var en helt utrolig koselig by. Så ut som det var martnan der, og fikk kjøpt noen artige småting.

  En veldig morsom tilfeldighet: Den første italienske fyren vi prata med hadde vært gift med ei dame fra Møre! Så det første han sa var: "jeg snakker ikke så mye norsk". Veldig komisk. I tillegg møtte vi noen nesten-naboer i Civitavecchia, og DET er jo ganske kult det også!   Jeg fikk dessuten McFlurry med pistasjesmak. Aldri smakt før, men det var namnam.

  Imorgen: Dag 6 og NAPOLI


 • Cruise i Middelhavet - Pisa/Firenze

  DAG 4

  I dag har vi lagt til utenfor Pisa, men pga at det ligger et stykke unna både Pisa og Firenze, så bestemte vi oss for å være på skipet i dag! (: Her er det ting som skjer HELE tiden, så man kjeder seg aldri. Det er et treningssenter med masse aktiviteter, et spa, serviett-bretting og andre rare greier.


  Veldig eksklusivt valg av mat denne dagen. Mamma spiste et pizzastykke mens jeg spiste sjokolade-pannacotta.
  Veldig godt, særlig når alt er gratis.


  Vi fikk tid til å gå på kino en tur! Bare vi og to andre i salen, og vi så Hereafter.


  Noe som er veldig kult er at de bytter ut en del av gulvet i heisene. Når det nærmer seg midnatt kommer det folk, tar ut "torsdag" og setter inn "fredag". Veldig greit egentlig, ettersom man glemmer helt hvilken dag det er, og da er det bare å ta seg en tur i heisen!


  Legger ved et fint bilde. Trappene ned til Platinum Theatre. Pritti kuuul!


  Da vi kom tilbake på rommet etter en lang dag, fant vi en apekatt hengende i taket! Mamma trodde det var en spøkelse, men jeg er ganske sikker på at jeg har rett!

   

  Imorgen er det dag 5 - og vi er i Civitavecchia (ROMA!)

 • Cruise i Middelhavet - Villefrance (Nice)

  Dag 3

  I dag er vi altså i Villefrance, som ligger ca 10 min unna Nice. 


  Hver kveld lå det er slikt Cruise Compass på senga, hvor det var informasjon om den kommende dagen. Hva man kunne finne på i byen, aktiviteter på båten, anbefalinger for dagen osv. Veldig kjekt å ha!


  Villefrance var faktisk en veldig koselig, liten by.


  Her ser vi skipet fra land. Ganske så stort!  Så tok vi altså toget inn til Nice, hvor vi surret litt rundt. Lå litt på stranda, spiste litt is og jeg fikk selvfølgelig shoppet litt. Hvit skinnjakke og mange fine øredobber! (: Vi surra også rundt etter et postkontor, hvor vi kunne kjøpe frimerke og poste postkortene. Lettere sagt enn gjort når folk ikke snakker engelsk...


  På kvelden ble det Saturday Night Fever i Platinum Theatre! 

  

  Imorgen er det allerede dag 4 - og vi er i Pisa

 • Cruise i Middelhavet - Toulon

  DAG 2

  I dag er vi i Toulon, Frankrike. Vi ble veldig sliten av reisen til Barcelona + en lang dag i går, så vi orket ikke å dra inn til selve byen.. Vi vandret bare litt frem og tilbake på havnen, og brukte resten av dagen på skipet! (:


  Byen så fin ut, men vi ville heller chille på båten,


  ..så da ble det soling av ben på balkongen istedet!  Om kvelden var det "Captain's formal dinner", hvor man måtte stille i smoking og penkjole.


  Vi visste jo egentlig ikke om dette, men vi klarte da å skrape sammen noe (:


  Etter middag ble det et fantastisk show i Platinum Theatre, "In the Air". Som navnet tilsier var det masse luftakrobatikk og stunt.


  Da vi kom tilbake på rommet om kvelden hadde vi fått en veldig søt håndkle-elefant.
  Vår Stateroom Attendant (fint ord for vaskehjelp) lagde en slik annenhver dag, og ryddet rommet vårt ca 300 ganger per dag. Ordentlig service altså! 

  I morgen er det dag 3, og da er vi i Villefrance (Nice).

 • Cruise i Middelhavet - Barcelona

  DAG 1 - BARCELONA

  Jeg og mamma klarte å få tak i superbillige restplass-billetter til et cruise i middelhavet, så da hoppet vi på! Jeg bruker jo vanligvis flere måneder på å lese meg opp på et feriested, men nå var det plutselig bare 2 dager fra vi bestilte til vi reiste, så føler meg ganske så spontan akkurat nå...

  Først tok vi fly ned til Barcelona. Fikk ikke sett selve byen, men så en fin motorvei på strekningen mellom flyplassen og havna! På havna var det flere cruiseskip, og jeg tenkte at "vi skal jo sikkert til det lille der borte", men neida: Vi skulle til det største skipet jeg noensinne har sett! MS Liberty of the Seas - Det var helt fantastisk, med 18 dekk og ALT du kan tenke deg. Stor teatersal, shoppinggate, kinosal, mange svømmebasseng, klatrevegg, surfe-bølge-maskin, fine restauranter osvosv. Fikk høre at det var 4 ganger større enn Titanic, og bare tanken på det er jo litt skremmende. Heldigvis er det ikke så mange isfjell i Middelhavet...


  Har tenkt å legge ut litt bilder osv, sånn dag for dag. Here we go:


  Her er litt av bakerste del av skipet, fra bussen på havna. 


  Vi fikk et veldig fint rom med balkong! (:  Med fint bad..


  ...og fin utsikt,

  ..og en fornøyd mamma.

  
  Etter en lang og kjedelig (men nødvendig) sikkerhetsrutine, hvor alle 5000 passasjerer og ansatte måtte komme seg til sin rette livbåt, var det klart for "Welcome Abord"-show i teatersalen:
  Fantastisk husband som åpnet showet med "Sing Sing Sing",


  ..og en random mann som sto på hodet på en vinflaske!


  Deretter var det en stor parade i gata, eller Royal Promenade som det så fint heter, hvor nesten alle som jobbet på skipet danset frem og tilbake i veldig kule kostymer.

  Så var det 3-retters (gratis) middag før det var godnatt. Må bare si at servicen er helt utrolig her! Har aldri opplevd noe lignende, de gjør seriøst ALT for deg om du spør..

  Gleder meg til dag 2 - da er vi i Toulon (Frankrike)

 • R is for... Ranum. Har et middels spennende liv, men jeg liker uansett å fortelle andre om det. Elsker film, smuglytter til countrymusikk og danser meg gjennom hverdagen. Jeg er utdannet musikalartist, trønder i Oslo og liker å bruke pengene mine på pene ting. Jeg er nok litt overfladisk, men jeg er et bra menneske, så shut up!!

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde  hits