Follow on Bloglovin

AnnikenRStrand - Mitt liv i dur og moll
Forside Add meg Om meg Kontakt

Jeg har en yrkestittel

Tirsdag var siste skoledag (for now) på MTS og jeg er jammen utdannet musikalartist!

Vi spilte forestillinger forrige helg, syns det ble en suksess, selv om det alltid er småting som går galt. Det var gøyyyy, og jeg har hatt to superduperfine år på Musikkteaterskolen. Nå har vi jo fått tilbud om å gå et år til, for så å få en bachelor. HM, BACHELOR I MUSIKKTEATER, det frister jo litt?! Har enda ikke bestemt meg om jeg skal gjøre det, men vi skal få mer info i løpet av sommeren, så da har jeg vel litt tid til å tenke på det.


Foto: Magne Håheim - fra Into the Woods

Gratulerer til meg, Anniken Ranum Strand, med en tittel som musikalartist.
I LOVE IT! 

 • Jeg synger og danser (video)

  Tenkte jeg skulle legge ut en video fra juleforestillingen på Wallmans Salonger.
  Dette er altså 2. klasse ved Musikkteaterskolen. 

  Her får dere se sangen "Wild Wild Party" fra en musikal som heter The Wild Party
  Dette nummeret handler om to komponister/produsenter som skal sette opp en musikal som er basert på bibelen! 

  Hvis dere lurer på hvem jeg er, så har jeg altså på meg en sort og hvit stroppeløs kjole (på venstresiden).

   

  Hvis dere har lyst til å se mer, så setter vi opp HELE Wild Party til årets sommerforestilling!
  15. og 17. juni på Edderkoppen teater i Oslo!
  Bestill billetter her: http://billettluka.no/SearchArrangement.aspx?What=musikkteaterskolen&Where&Type&Until=2013-05-16&Start=2012-05-16
  (NB: Det eventet som heter MUSIKALSKE UTDRAG er vår forestilling.) 

 • Skuespiller i magen? Dansefot? Sangstjerne?

  ..ja, det er ikke måte på hvilke bilder som kan males!

  Poenget er - VIL DU STUDERE DETTE PÅ HELTID?
  Det ville jeg for 1,5 år siden, og derfor dro jeg på opptaksprøve til MUSIKKTEATERSKOLEN (som forøvrig er tidenes beste skole).

  Her får du synge, danse, spille teater, leke, gråte, le, tulle, jobbe og styre i 2 hele år, og du ender opp med en tittel som musikalartist. Høres dette gøy ut? Da burde du lese nærmere om dette på: www.musikkteaterskolen.no 

  Jeg begynte der for snart to år siden, og det har vært en fantastisk tid. Veldig trist at det snart er over, men jeg vil anbefale alle som har talent (evt. lite talent men masse sjarm) å lese mer om dette! :)


  Hvis noen bryr seg: det er faktisk jeg som sitter til høyre og ber til høyere makter. JEG BER OM AT DU SKAL TA TIL VETTET OG SØKE PÅ DENNE FANTASTISKE SKOLEN! 

 • Herreguuud, ER DET MULIG?!?!?#(!/)=@$£()&/?{$[

  JA, det er det!

  Kom på forestilling førstkommende søndag! (: Billetter kan kjøpes her: www.musikkteaterskolen.no 

   

  (Og til dere som ble skuffet etter den lovende overskriften: jeg lover å skrive et spennende innlegg senere!)

 • Eksamen i klassisk ballett

  Jepp, i dag har jeg gjennomført semesterets eksamen i klassisk ballett!
  Alt i alt er dette den tredje ballett-eksamenen jeg har hatt på musikkteaterskolen, og jeg kan med sikkerhet si at det var mye enklere i dag enn for ett år siden! Forhåpentligvis fordi jeg har blitt bittelitt flinkere siden sist! :D

  Imorgen blir det endel prøver til forestilling, og på torsdag er det klart for eksamen i jazzballett! Gleder meg faktisk litt til denne, ettersom jeg er mye flinkere til å danse jazz. På fredagen kommer Guri Schanke for å ha mesterklasse med oss, og det blir iallefall veldig spennende! 

  Så jada, det er min uke! 
  ...sånn cirka. 


 • Auditiontrening

  Jøss, dette har vært en stressende uke..

  På mandag hadde vi visning i skuespillerteknikk, i går hadde vi auditiontrening og i dag har jeg hatt mesterklasse! Nervøs-nerven har fått trent seg godt denne uka, med andre ord!

  Tenkte jeg skulle fortelle litt om hvordan auditiontreningen foregår. Altså, hver 2. uke har vi (på skolen) dette faget, hvor vi har en fake audition for noe, men den foregår på samme måte som en ordentlig. I går var det altså audition for Saturday Night Fever! Først lærte vi en koreografi, deretter viste vi den frem i små grupper foran koreografen og "juryen". Deretter skifta vi osv, og gikk én og én inn til dem for å synge en valgfri sang.

  Det er jo akkurat som å være på en ekte audition, og jeg blir så UTROLIG nervøs når jeg sitter utenfor og venter på å gå inn! Når jeg først har kommet inn i rommet så går det fint, men det er jo et ganske stort press der... I går var Tomas Glans og så/hørte på, og han er jo en veldig stor koreograf i Norge. Man føler jo selvfølgelig at man må prestere og imponere, så har man kanskje satt et godt inntrykk for senere jobb!

  Føler uansett at det gikk ganske bra både igår og idag, så har vært en fin uke! Gleder meg allikevel til det blir helt imorgen kl. 16 (for da er jeg ferdig på jobb). 

  Nå skal jeg på Halloween-fest, og skal rett og slett være død. Har kjøpt hvite linser og greier, så håper det blir kult! Legger ut et bilde imorgen eller på søndag, tenker jeg...

  Ha en strålende fredagskveld!
 • That's life in showbiz...

  Jeg er TILBAKE!

  ...vel, ikke helt. Nesten!

  Har hatt ekstremt mye å gjøre i det siste. Har hatt eksamensforestilling på Edderkoppen Teater (noen som var der?) og eksamen i musikalhistorie idag. I morgen har jeg eksamen i høre-, rytme- og notelære, OG på torsdag har jeg eksamen i skuespillerteknikk. PUH!

  Stress, men jeg elsker det. Dette er livet mitt, folkens. 


  Forestillingen gikk forresten kjempebra!! Spilte på fredag og lørdag, og fikk ganske mange publikummere begge dagene, takk til dere! For å være ærlig, så trodde jeg at vi ALDRI skulle klare å bli ferdig til forestilling, men det er rart at det går hver gang... Tre dager før premieren hadde vi fortsatt to nummer vi ikke hadde begynt på, og vi satt bare med et halvt åpningsnummer. Helt utrolig at vi nå er ferdige med forestilling, etter SÅ masse stress, mas, gråt, stress, latter, stress og STRESS. 


  Bilde fra "Cell Block Tango", et nummer fra musikalen Chicago.

   

  Føles rart og litt trist at vi aldri skal gjøre de nummerne igjen, nå som vi har jobba så mye med dem! Jaja...

  ..that's life in Showbiz.

 • ON BROADWAY - FORESTILLING PÅ EDDERKOPPEN TEATER

  Musikkteaterskolens første kull spiller nå snart sin eksamensforestilling; ON BROADWAY!

  Tid: 10. juni - kl 19.00
  11. juni - kl 19.00

  Sted: Edderkoppen Teater, Oslo

  Barn/Student: 100 kr
  Voksen:  175 kr 


  Vi spiller mange nummer fra forskjellige musikaler, blant annet Chicago, Guys and Dolls, My Fair Lady, Legally Blonde, Kiss Me Kate og mange flere. Vi har jobbet med forestillingen i noen uker nå, og dette kommer til å bli tidenes show! Så er du glad i musikk, dans og teater, ta turen til Edderkoppen!

  På musikkteaterskolen er vi så utrolig heldige som får jobbe med fantastiske koreografer, sangere og skuespillere, så jeg foreslår at du bestiller billett


  Billetter kan bestilles på billettluka.no (trykk HER)!

   

  (Hvis du trykker HER så kan du se en video som er satt sammen av forskjellige klipp fra juleforestillingen vår, kanskje det gir videre inspirasjon til å bestille billetter.)

  Håper jeg ser deg på Edderkoppen teater! (:  

 • Eksamen i jazzballett

  I dag har jeg hatt eksamen i jazzballett! Kort fortalt så er det en vanlig jazzklasse hvor en sensor ser på oss og vurderer de enkelte. (: Syns det var veldig gøy idag, fordi alle kommer dit med en så enorm konsentrasjon og energi! Det er ikke vanskelig å smile når energinivået er så høyt. Litt vanskelig å si hvordan det gikk, men er ganske fornøyd selv. Føler det var masse som gikk bra, og noen småting som gikk litt dårlig, men det må man bare regne med. Blir spennende å få vite karakteren om et par uker!

  På fredag har vi eksamen i klassisk ballett, og den gruer jeg meg mer til! Har danset en del jazz før, så det er ikke så uvant, men jeg har alllldri danset klassisk før jeg begynte på Musikkteaterskolen. (Med unntak av én time da jeg var ca 7 år.. Nektet å fortsette med ballett fordi jeg syns læreren og de andre barna var så slemme...)

  Er forsåvidt i full sving på skolen med arbeid mot eksamensforestilling! Noen nummer begynner å komme på plass, men det er fortsatt utrolig masse som må gjøres. Vi spiller 10. og 11. juni på Edderkoppen teater, og billetter kan bestilles HER. Forestillingen heter ON BROADWAY, og vi spiller mange nummer fra forskjellige musikaler. Kommer til å skrive litt mer om det om noen dager. (:

  Nå skal jeg tøye ut.

 • Karrierevalg

  Jeg møter veldig mange mennesker som spør hva jeg studerer.

  "Jeg driver med teater og musikal". 

  ...
   

  Responsene jeg får på dette er ekstremt forskjellige. Det finnes mennesker som elsker at jeg gjør det jeg vil, og følger drømmen osv. Jeg har heldigvis mange venner som støtter valget mitt, og uten dem så tror jeg ikke jeg hadde klart å gjennomføre det. Dessverre er det ikke nok av disse fantastiske menneskene. Som oftest får jeg et skeptisk blikk eller en diskret kommentar om hvor dum jeg er som har valgt dette.

  Jada, jeg vet (veldig godt) at det er et risikabelt yrke osv. Har drevet med dette såpass lenge, og oppgjennom årene har jeg fått ekstremt mange varselmeldinger om å finne på noe annet å gjøre. Det er jo litt enklere sagt enn gjort, i og med at det finnes ikke et yrke i verden jeg heller vil ha!

  Jeg elsker det jeg gjør, og selvfølgelig vil jeg gi alt for å klare å få til dette. Det er et lite slag i ansiktet når noen forteller at jeg ikke kommer til å klare det. Selv om jeg blir litt mer deppa for hver negative kommentar jeg får, så er det også en stor motivasjon til å jobbe hardt - og vise alle sammen at jeg kan klare dette! Og det skal jeg.

  Bare vent og se!

   

   

 • Vil du bli musikalartist?

  Har DU lyst til å synge, danse og spille teater hver dag? (Og gjøre alt det andre morsomme vi gjør?)

  ..da bør du søke på MUSIKKTEATERSKOLEN:

   

  Send inn søknad på: http://musikkteaterskolen.no/

  Søknadsfrist mandag 7.mars

 • Nicest Kids in Town, YEAH!

  God mandag!

  ..og happy santa lucia-dag. Mamma bakte lussekatter til meg som hun hadde med nedover til Oslo. De var veldig gode. Nam. For å fortelle kort om min dag da, så var elevene ved Musikkteaterskolen på to gamlehjem, hvor vi sang noen julesanger og noen nummer fra visningen vår. Tror de satte veldig pris på å få besøk, og det var kjempekoselig å få gjøre noe sånt også. (:

  ..visningen vår ja! Den var jo i GÅR! Etter mange uker, dager og timer med slit så var det endelig julevisning. Tror vi hadde rundt 300 mennesker i salen, og det var jo kjempespennende. Jeg har iallefall ikke spilt for så mange før, og det var litt av et kick! Det var en utrolig slitsom dag i går, med klissete sminke, svette kostymer og såre føtter, men det var så syykt verdt det, det var så gøy! Jeg gleder meg allerede til vi skal begynne med eksamensforestillingen vår, men det er vel enda noen måneder til... Har uansett lagt ved et bilde fra "Nicest Kids in Town" fra Hairspray som vi hadde på visningen i går. Se hvor fine og fargerike vi er!

   


  (Syns forresten bakhodet til denne karen var skremmende flott.)

  Takk til alle våre fantastiske lærere, min fantastiske klasse og til deg som eventuell fantastisk publikummer.

  -Anniken.

 • Føtter som faller av.

  oHoi.

  Dagen i dag har vært slitsom. Se på timeplanen min:

  09.00-10.15: Klassisk ballett
  10.30-12.00: Jazz
  12.45-16.00: Musikaldans/innstudering

  Har hatt bare danseklasser på skolen idag (som dere kanskje skjønte), dvs. ca seks timer dansing! Vet ikke med dere, men jeg syns at det er ganske mye! Har faktisk kraftig undervurdert ballett, det må jeg innrømme. Mye tyngre enn man skulle tro. I tillegg har vi superenergisk Hairspray-medley-dans, og jeg blir faktisk litt sliten bare av å skrive det. Uansett så har det vært en vellllldig gøy dag, masse øving på koreografi til juleforestillingen. Du kommer vel og ser på? Bra. 
  Det føles ut som om føttene mine faller av, men jeg tror ikke de gjør det... Må sjekke for sikkerhets skyld.
  ...nei, de var der enda. Puh.

  Siden jeg har vært så flink å trene idag, så har jeg også vært uflink og kjøpt meg smågodt. Det var verd det, uansett hva andre sier. Så nååå sitter jeg i min deilige sofa, spiser smågodt og hører Alexander juble over at Rosenborg gjorde noe bra (vil jeg tro).

  I morgen er det mesterklasse, og da skal faktisk Lisa Stokke være med å se på/assistere Jannike. Jeg skal ikke fremføre imorgen da, men skulle virkelig ønske at jeg skulle det, det hadde vært veldig gøy å få jobbe med henne også. Men det gjør jo ikke så mye, lærer utrolig mye av å sitte og se på også. Jannike Kruse og Lisa Stokke i mesterklasse da, dere. Vi er heldige!

  Har dessuten blitt merkelig fascinert av Taylor Swift i det siste. Og Spring Awakening-musikk. Også er jeg litt irritert på Megavideo, som bestemte seg for å kjøre den "you have watched 45 minutes of video today blablabla" akkkkkkurat når det var kjempespennende i One Tree Hill. Også har jeg kjøpt meg vintersko! Også har jeg fått en stor blåflekk på kneet. Også vil jeg kjøpe hele Platekompaniet. Også har jeg begynt å kjøpe julegaver. Også mener jeg at fotball bare er flaks, noe som irriterer Alexander. Også har det vært skyfri himmel og sol idag. Også kommer jeg nesten ned i spagaten. Også er jeg veldig klar for fredag og helg. (:

  A

 • R is for... Ranum. Har et middels spennende liv, men jeg liker uansett å fortelle andre om det. Elsker film, smuglytter til countrymusikk og danser meg gjennom hverdagen. Jeg er utdannet musikalartist, trønder i Oslo og liker å bruke pengene mine på pene ting. Jeg er nok litt overfladisk, men jeg er et bra menneske, så shut up!!

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde  hits