Follow on Bloglovin

AnnikenRStrand - Mitt liv i dur og moll
Forside Add meg Om meg Kontakt

Film; Silver Linings Playbook

Tittel: Silver Linings Playbook
Produsjonsår: 2012
Sjanger: Drama/Komedie
Regi: David O. Russell
Med: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Julia Stiles ++

 

Pat (Cooper) mister jobb, hus og kone og blir innlagt på psykologisk avdeling. Etter 8 mnd på "galehus" blir han tatt med hjem til foreldrene sine, hvor det eneste hans far (De Niro) bryr seg om er veddemål og fjernkontrollenes plassering. Han prøver desperat å overbevise alle om at ekskona fortsatt elsker ham, og at alt snart kommer til å snu, bare han ser positivt på livet. Dette blir ikke like lett når han møter den mystiske jenta Tiffany (Lawrence), som har sine egne problemer å stri med.

Min mening: Dette er en veldig annerledes kjærlighetshistorie. Ikke en standard "boy meets girl - they live happily ever after"-historie. Det er såå mye mer enn det. Her er det altså snakk om to personer som mangler liiiiiittegranne sosial intelligens, kan man si. Om hvordan de klarer å forholde seg til hverandre og relatere seg til hva den andre sier og gjør. Veldig spesiell type form for komedie, though, og det er viktig at man får meg seg at dette er en dramakomedie. Jeg var egentlig forberedt på en haha-komedie, men dette er ikke det i det hele tatt. Jada jada, den har morsomme øyeblikk, man må bare ikke forvente seg Hangover når man går på kino for å se den. Uuuuuuansett..

Jeg elsker karakterene!! De er så enkle og kompliserte på en og samme tid, og man kjenner seg virkelig igjen i masse av det rare de snakker om. Jeg blir litt satt ut av hvor få grenser de har, og det er det som gjør denne filmen morsom og interessant. Syns de spiller veldig godt sammen, og dialogen er skrevet på en vittig måte! Bipolar lidelse og Obsessive Compulsive Disorder er aktuelle tema i filmen, og det er utrolig fint faktisk! Ofte blir filmer som handler om psykiske lidelser så altfor triste og alvorlige, og da er det veldig godt at man kan ha en film med et annet perspektiv på det.

Allikevel så er det noe som mangler, uten at jeg er helt sikker på hva... Et slags PANG kanskje?! Jeg vet ikke.. Jeg likte absolutt filmen, men dessverre så levde den ikke helt opp til alle forventningene jeg hadde fått gjennom diverse anmeldelser. Vil absolutt se den igjen, men den lander ikke på min topp 10-liste dessverre.

 • Film; TED

  Tittel: Ted
  Produsjonsår: 2012
  Sjanger: Komedie
  Regi: Seth MacFarlane
  Med: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Seth MacFarlane ++

  En vinter for mange år siden får en liten gutt en teddybjørn i julegave. Denne gutten, John Bennett (Wahlberg), har ingen venner og blir derfor veldig glad i denne bjørnen. En natt ønsker han seg én ting: at bjørnen var levende, slik at de kunne være venner for alltid. *Stjerneskudd*. Selvsagt går dette ønsket i oppfyllelse, og neste morgen har teddybjørnen blitt en usyldig, levende teddybjørn. Men så er det engang slik at alle vokser opp... John blir voksen, det blir Ted også. De drikker, røyker hasj og skulker jobben - til stor irritasjon for Johns kjæreste Lori (Kunis).

  Dette var en perfekt film å se etter en lang dag på jobb! Jeg ser sjelden komedier på kino (føler ofte det er mer en DVD-sjanger), men veldig deilig å slippe å tenke og bare kose seg!

  Minus
  Jeg har sett masse Family Guy fra før, så humoren i filmen var som forventet: ensporet, men vittig. Syns det var litt dumt at de hang seg opp i kun to ting å spøke om, nemlig promping og homofili. Det var gøy de første fire gangene dere spøkte om det, men når det blir gjentatt såpass mange ganger blir det kjedelig... 

  Traileren for filmen har jo gått på TV en million ganger, og jeg skulle egentlig ønske at jeg ikke hadde sett den.. Syns de har tatt med alle de beste vitsene fra filmen og puttet dem inn i traileren, noe som gjorde at jeg ble liiiitt skuffet. Tror det ville vært morsommere om de hadde spart noen av de beste klippene til den faktiske filmen. Men sånn er livet, og det er lite jeg kan gjøre med det!

  Pluss
  Den ER morsom, altså! Jeg mener ikke å være så negativ, jeg bare ble litt lei av alle homse-vitsene. Filmen inneholder litt action også, noe som passer meg ypperlig, og jeg må innrømme at jeg syns at alle gode filmer bør ha en form for car chase (heeeheh). Syns faktisk de klarte å treffe på de "rørende" punktene også, selv om det selvfølgelig blir ekstreme klisjéer. Klisjè eller ei - det funker for meg.

  Har aldri sett Mark Wahlberg i en komedie før, og det var kult må jeg innrømme. Fine skuespillerprestasjoner, men dette er vel ikke de dypeste karakterene å dømme det på. Ellers var det en hyggelig opplevelse, og jeg kan godt se den igjen, men kommer nok ikke til å kjøpe den.

   

  Litt usikker i karaktergivingen her, men gir den en sterk 4er. 

 • Kinosommer (Snow White and the Huntsman)

  Jeg syns jeg har vært veeeldig mye på kino denne våren/sommeren! 

  Muligens fordi jeg aldri drar på kino, derfor virker det så drastisk akkurat nå. I vår har jeg sett The Avengersthe Hunger Games (to ganger) og i går så jeg faktisk Snow White and the Huntsman. Jeg elsker å gå på kino, men det er så dyyyyrt. Når kino koster mer enn å kjøpe filmen på DVD, blir jeg litt irritert. Uansett er det enkelte filmer som bare må sees på kino, så da biter jeg i det sure eplet og drar.

  Syns den nye Spiderman-filmen (the Amazing Spiderman) ser utrolig kul ut, og dette er iallefall er typisk kinofilm. Jeg elsker Emma Stone, og det er nok den største grunnen til at jeg vil se den. 21 Jump Street og Istid4 ser også gøyal ut, men det er ikke heeeelt kinofilmer. For ikke å snakke om den nye Johnny Depp-filmen Dark Shadows, men den kommer nok snart på DVD..?! Cabin in the Woods derimot, den har jeg lyst til å se! Noen som har sett den og vil anbefale?

  Nei, alt i alt er jeg meget fornøyd med det kinoprogrammet de har satt opp på norske kinoer i sommer. Det regner jo så utrolig masse, så da blir det garantert mer kino isommer. 

  Ang. Snow White and the Huntsman.. Jeg tenkte jeg kunne ta en minianmeldelse av den her nå, siden folk garantert lurer på om den er noe særlig. 
  Okei, here we go: Fin og spennende eventyrfilm med fart og bra tekniske grafikkgreier. Føler jeg har sett det før, though, og det virker veldig som en mash up mellom Alice in Wonderland (2010) og Ringenes Herre... Dessuten er Kristen Stewarts britiske aksent helt krise, så det er ikke rart hun har få replikker i filmen (til tross for at hun er hovedpersonen). Charlize Theron var utrolig bra, og Chris Hemsworth var ikke så verst heller! Uansett, den var kul å se på kino, men kommer ikke til å kjøpe den på DVD, det var nok å se den én gang. Ville nok trillet en svak 4er på terningen. Heeelt middels.

   

  Fortsatt god sommer!

 • Film: Tree of Life

  Tittel: theTree of Life
  Produsjonsår: 2011
  Sjanger: Drama
  Regi: Terrence Malick
  Med: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain ++

  Dette er den rareste filmen jeg noensinne har sett. Vanligvis begynner jeg jo slike filminnlegg med å skrive kort hva filmen handler om. Det er rett og slett helt umulig, fordi jeg aaaaaner ikke hva den handlet om. Det var faktisk over to timer med kløing i hodet og litt latter fordi det var så spesielt. 

  Filmen begynner med at vi får se noen klipp fra en familie på 50ish-tallet, med voiceover såklart. Så kommer det plutelig helt randome videoer av universet og noe som lignet kjemiske prosesser. Noen dinosaurer titter frem og vandrer litt rundt i en skog, og etter 36(!!!) minutter begynner endelig filmen. Trodde jeg iallefall... Den hopper i tid, og plutselig er de på en strand, hvor sønnen (som har blitt voksen) møter foreldrene og seg selv fra fortiden og omg, jeg blir forvirra bare av å skrive om filmen. Tenk deg: National Geographic møter Gudstjeneste møter Jurassic Park. Det bli spesielt.

  Den har jo fått såå masse gode kritikker, fra alle land i hele verden omtrent. Vunnet gullpalme i Cannes og greier. JEG tror: alle anmelderne ser filmen, skjønner ikke en dritt av hva den handler om, men de kan jo selvfølgelig ikke skrive det i en anmeldelse, særlig ikke etter den har vunnet gullpalmen! Da virker de jo dumme, og det vil de vel unngå, det er helt forståelig. Derfor skriver de at "Wow, dette er virkelig et stort stykke kunst, jeg føler meg klokere på livet etter å ha sett denne filmen", også gir de den en 6er... Det er som å titte på et maleri av en svart klatt og bli blown away av det.

  Grunnen til at jeg ville se denne var selvsagt pga Brad Pitt, syns han er amazing. Han gjør jo en god jobb, og det gjør også de andre skuespillerne, absolutt. Det er bare det at... jeg skjønner ikke filmen!!!! Selvfølgelig kan jeg bable om at "den handler nok om eksistensielle spørsmål og meningen med livet, hva som gjør oss til den personen vi er idag" osv, men herregud da!! Det er vanskelig å beskrive det uten at dere har sett det, så se den, så skjønner dere hva jeg snakker om! Eller forresten, ikke se den, det er ikke verdt det. 

   

  Dette blir rett og slett en film som man setter på, gir opp etter en stund, og begynner å støvsuge, gjøre lekser ellerno... 
  Sorry, Mr. gullpalmefilm, du overbeviser ikke meg.

 • Film; Drive

  Tittel: Drive
  Produsjonsår: 2011
  Sjanger: Action/Drama
  Regi: Nicolas Winding Refn
  Med: Ryan Gosling, Casey Mulligan, Christina Hendricks, Bryan Cranston ++

   

  Driver (Gosling) er stuntsjåfør og bilmekaniker om dagen, og fluktbilsjåfør om natten! Ikke lett å si noe av handlingen uten at man røper noe, men er du actioninteressert er dette en film definitivt for deg! Men slik som i de fleste actionfilmer handler også denne om kjærlighet og penger. Jeg digger virkelig de scenene med biljakter, syns de har gjort det veldig kult! Hvis noen her har spilt et videospill som heter "Driver", så minner filmen veldig om dette spillet.. Mulig det er meningen, det vet jeg ikke, kanskje det bare er en tilfeldighet. 

  pluss
  Ryan Gosling er virkelig en fantastisk skuespiller, og jeg syns han får skinne i denne filmen, som det så fint heter. Det er veldig mange uttrykksfulle stillheter, med lite tekst og sterke blikk! Det liker jeg. Merker at tekst er så overflødig noen ganger. Nei, nå høres jeg nesten litt for seriøs ut, men det er sant! 

  minus
  Jeg liker ikke at de viser drapene i slik detalj, det blir litt for mye detaljert hodeskalleknusing for min del. Det er mulig jeg har blitt kjedelig, men jeg har bare ikke interesse for å se hvordan man stikker en gaffel i øyet på en mann... Storyen i filmen er vel heller ikke den beste jeg har hørt, men den funker akkurat, mye pga. det gode spillet og noen actionfylte scener.

   

  Litt vanskelig å dømme filmen, jeg hadde hørt så mye bra om den på forhånd, og da er det litt vanskelig for den å leve opp til mine forventninger. Tror det er en fordel å ha over middels interesse for biler og blod, jeg var heldigvis en bil-jente (og ikke dukke-jente) da jeg var liten. Er du en person som bare liker the Last Song, er nok ikke dette helt sjangeren for deg. Men akk, Ryan Gosling, jeg digger deg!

   

 • Film; Transformers: Dark of the Moon

  Tittel: Transformers 3: Dark of the Moon
  Produsjonsår: 2011
  Sjanger: Action/Eventyr/Science Fiction
  Regi: Michael Bay
  Med: Shia Labeouf, Patrick Dempsey, Rosie Huntington-Whiteley, Josh Duhamel ++

   

  Tror dere jeg er en fan av Transformers-konseptet? 
  Tror dere lille, søte, dansende meg er glad i biler som forandrer seg til alien-mekaniske slosskjemper?!

  Det skal jeg love dere at jeg er! 

  Kort sagt så handler filmen om Sam Witwicky (LaBeouf) og hans hottie av en kjæreste (Whiteley) som skal hjelpe autobots'ene (de snille transformers-greiene) å få tak i etellerannet som er på månen. Dette er den tredje filmen i serien. Uansett hvordan jeg prøver å forklare handlingen høres det bare dumt ut, så ja.. Snille robotbiler + Sam og vennene MOT de slemme robotbilene. Fred og kjærlighet anyone? Joda, kanskje..

  Altså, det høres jo skikkelig dust ut når man får høre hva filmene handler om, men æhhh.. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare min fascinasjon for disse filmene altså,men hallO! Shia Labeouf ER flink, filmen er veldig morsom (innimellom all skytninga) og McDreamy er skurken. Kan nevne opptil flere kjekke militærmenn også, for de som er interesserte i det. 

  Litt dumt at jeg skriver om den 3. filmen uten å ha skrevet om de to foregående, men jeg syns faktisk denne har klart å holde høyt nivå selv om det er film nr 3! Liker nr. 1 best, men denne kommer på en fin 2.plass.

  UANSETT, liker du action og humor i ett, så er dette jammen noe for deg (og for meg!)
  En klar femmer fra meg! 

 • Film; Easy A

  Tittel: Easy A
  Produsjonsår: 2010
  Sjanger: Komedie/romantikk
  Regi: Will Gluck
  Med: Emma Stone, Penn Badgley, Amanda Bynes, Cam Gigandet, Lisa Kudrow ++

   

  Jeg er en veldig stor fan av lange, episke, historiske filmer, men det er ingenting som er så deilig som en lett komedie etter en lang dag! Har du hatt en tøff uke? Da er dette en perfekt film, iallefall.

  High School-jenta Olive (Emma Stone) lever et tilsynelatende "kjedelig" og begivenhetsløst liv, helt til hun lyver til bestevenninna si om at hun har hatt sex. Deretter begynner ryktene å flomme, og hun blir skolens nye.. hva skal jeg kalle det? ..hore! Hun begynner å ta imot penger fra upopulære gutter på skolen, for å late som hun har ligget med dem slik at de får et bedre rykte, og dette blir jo spennende etterhvert. Blablabla, vi får noen kjærlighetskonflikter og venninnekonflikter og kristendommen blander seg inn.

  (Jeg var ikke helt i skrive-om-filmen-humør idag...)

  Uansett.. Jeg digga denne filmen, jeg! Iallefall mesteparten. Syns Emma Stone er utrolig flink til å spille uanstrengt ungdom, og alle digger jo å se Cam Gigandet spille gitar. Syns det er så herlig å bare lene seg tilbake og bli underholdt, og det blir jeg absolutt av denne filmen.

  Sjarmerende og vittig, men har ikke behov for å se den veldig mange ganger...
   

 • Film; Source Code

  Tittel: Source Code
  Produsjonsår: 2011
  Sjanger: Action/Sci-fi
  Regi: Duncan Jones
  Med: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga ++

  Soldaten Colter Stevens (Gyllehaal) våkner plutselig opp på et tog med mennesker han ikke kjenner, selv om de kjenner han. Etter åtte minutter eksploderer toget, og Stevens våkner opp i et isolert rom med kun en skjerm. Det viser seg at dette er et militært eksperiment kalt Source Code, hvor en soldat blir "sendt" til en parallell verden for å utføre et oppdrag (sinnet hans vel og merke, ikke fysisk). I denne filmen skal han finne mannen som plasserte bomben på toget, og får gang på gang muligheten til å leve de siste åtte minuttene til en av passasjerene på toget.

  Okei, det høres kanskje litt komplisert ut, og det er det også! Flere ganger i løpet av filmen måtte j eg klø meg litt i hodet og oppsummere handlingen, og det blir helt ærlig litt slitsomt. Nå er jeg selvsagt ikke den glupeste i verden, men jeg mener at en film skal være hovedsaklig underholdning, men klø-faktoren bør være tilstede innimellom!

  Men den var virkelig til underholdning, altså! Liker Jake Gyllenhaal kjempegodt som skuespiller, og denne filmen byr på mange, mange overraskelser på bare enogenhalv time! I tillegg er det mystikk, action og et snev av kjærlighet, samtidig som science fiction-tråden gjør dette til en interessant (og merkelig) fremtidsfilm.

  Absolutt verdt å se, særlig hvis du liker filmer som The Adjustment Bureau og The Island.

 • Film! Anbefaling/Anmeldelse

  Som noen her kanskje har fått med seg så fikk jeg teste ut LOVEFiLM i 2 mnd. Det har nå gått 7 uker, og allerede har jeg sett 16 filmer som har landet pent ned i postkassen min!

  Er dere nysgjerrige på hvilke filmer det er? Da skal dere få vite det. 

  • I Am Number Four
  • Sucker Punch
  • Easy A
  • the Last Song
  • Take Me Home Tonight
  • Don't Let Me Go
  • Source Code
  • the Adjustment Bureau
  • 127 Timer
  • the Rite
  • Into the Wild
  • Winter's Bone
  • Red Riding Hood
  • Kung Fu Panda 2
  • Limitless
  • No Strings Attached

  Jeg har jo skrevet en del anbefalinger/anmeldelser av diverse filmer her på bloggen, og skriver gjerne flere! Syns det er så greit å lese om filmer på blogger, kanskje jeg plutselig kommer over en ny og kul film!

  Hvilken av disse filmene har du lyst til å lese noe om?

 • FILMKONKURRANSE

  Edit: Vinnerne er trukket, og de ble http://nelika.blogg.no og http://filmerogserier.blogg.no 

  DU, ja du ja!

  Har du meldt deg på i konkurransen min? Du vil vel ha gratis leiefilmer i to mnd?

  Trykk HER for å komme til innlegget, hvor du kan vinne et Lovefilm-abonnement i hele 2 måneder!! 

  Vinneren trekkes kl 23 i kveld, så fort deg!! 

 • Supernatural: SESONGPREMIÉRE

  Meet the new boss

  WOW, som jeg har venta på 7.sesongen!! Endelig er den her (på internett vel og merke..), og nå er jeg rimelig spent på hva som kommer til å skje.

  Hvis du ikke har sett 6.sesongen; ikke les videre (med mindre du vil vite hva som skjer selvsagt)!

  Da sesong 6 ble avsluttet med at Castiel faktisk blir gud, ja da måtte jeg klø meg litt i hodet. Jeg er superfan av Supernatural, men starten av sesong 6 var jo tragisk dårlig dessverre, og dermed var jeg naturligvis ganske usikker på hvordan dette skal gå.

  Hittil syns jeg Castiel har vært en genial karakter, og jeg elsker alt han sier/gjør. I denne sesongen gjør han definitivt en helomvending, snur på flisa (ok, skal slutte med metaforer) og blir eeeeeviiiiil..
  Uten å røpe for masse kan jeg fortelle at vi får vite mer om Sams opphold i helllllvete og Castiel tar sin selvutnevnte kongetittel veldig alvorlig. Jeg så nettopp den første episoden, og jeg syns den var overraskende bra! For ikke å snakke om hvordan den slutta! Så til dere (idioter) som ikke følger med på Supernatural: begynn nå! (:

   

  "Bow down, profess your love unto me, your lord..

  ..or I shall destroy you."


 • Film; Charlie St Cloud

  Tittel: Charlie St. Cloud
  Produsjonsår: 2010
  Sjanger: Drama
  Regi: Burr Steers
  Med: Zac Efron, Charlie Tahan, Amanda Crew

  Charlie (Efron) og Sam (Tahan) er brødre, de tar seg av hverandre, hjelper hverandre og konkurrerer i seiling sammen. ..helt til Sam dør i en bilulykke. Charlie begynner å se (og spille baseball med) sin døde lillebror, og bygger hele livet rundt dette. Han slutter med seiling, dropper ut av skolen og får seg jobb som vaktmester på kirkegården. Alt ser riktig trist ut, helt til han møter Tess (Crew)... 

  Denne filmen er heeeelt midt på treet. Den ER veldig trist, og jeg syns Zac Efron gjør en god rolle (tror nok jeg har undervurdert ham litt tidligere). Jeg liker jo filmer som handler litt om sære ting, og det å prate med sin døde lillebror er definitivt rett i min rekke. Elsker også å se barske gutter gråte, så takk for det, Zac.

  Dessverre har filmen mange teite småting ved seg, bl.a. de 89402470171 klisjéene som er i konstant bruk. Vil ikke røpe noe, men den er litt forutsigbar, og det ødela litt for meg iallefall. MEN det er forsåvidt greit nok, og i tillegg er det jo en veldig søt kjærlighetshistorie som er snurret inn i alt dette, og det liker vi.

  Liker du "the Last Song" så er det nok en god mulighet for at du liker denne også. (:

   

  Jeg er litt kresen i dag og gir derfor terningkast 3. PLUSS (Strekker litt på terningkast-regelen idag..)

  plus sign

 • Film; Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

  Tittel: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
  Produsjonsår: 2011
  Sjanger: Action/Fantasy
  Regi: Rob Marshall
  Med: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Penélope Cruz, Ian McShane ++

  Kjære produsenter, manusforfattere, regissør, skuespillere og andre som har lagd denne (disse) filmen(e):
  Vær så snill, kan ikke dette være den siste PotC-filmen?

   

  Misforstå meg rett, jeg er den STØRSTE fan av "PotC: the Curse of the Black Pearl". Jeg har sett 1ern over 70 ganger, jeg kan omtrent alle replikkene utenat. INGEN vil se filmen med meg lengre, fordi de syns det er så utrolig irriterende at jeg sier replikkene før skuespillerne rekker å si dem (beklager for det).

  1ern var legendarisk.
  2ern var.. som alle oppfølgere. Herlig, men ikke like bra som den første.
  3ern var enda verre, men fortsatt så bra at man vil se den flere ganger (men ikke mer enn 4).
  4ern...  dette blir for dumt. Jeg blir faktisk(!) litt lei meg når de aldri vil gi opp konseptet, men heller fortsetter med å lage middelmådige filmer...

  Etter en litt humpete start får vi vite at det hele dreier seg om "the fountain of youth", altså Ungdomskilden. Hurra! Så sitter man i nesten tre timer og ser på at de leter etter denne kilden da... De leter - de møter en hindring - de leter - de møter en hindring - de leter - DE FINNER DEN - klein slutt - ferdig. Jeg tenkte flere ganger gjennom filmen at: "nå kunne den faktisk ha vært ferdig", men neida.

  MEN jeg skal ikke være helt uforskammet heller! Jeg er jo en fan av Johnny Depp, og han er jo den eneste grunnen til at denne filmen er verdt det! Han er fantastisk i rollen som Jack Sparrow, og det er jo morsomt å se igjen Barbossa også. Innimellom lo jeg faktisk også, selvsagt av noe Sparrow sa/gjorde. Litt dumt at verken Will Turner (Bloom) eller Elizabeth (Knightley) er med, fordi de gav mer til filmene enn jeg i utgangspunktet trodde, altså!

  I tillegg ble jeg veldig fascinert av havfruene. Jeg har kjempelyst til å være en slik! 

  Mulig det har noe med at Jerry Bruckheimer plutselig ikke var regissøren, men jeg vet ikke altså...
  Beklager, folkens, men det blir en tre'er.

   

 • Film; Harry Potter and the Deathly Hallows (Part 2)

  IT ALL ENDS...

   

  Tittel: Harry Potter and the Deathly Hallows/Dødstalismanene (Part 2)
  Produsjonsår: 2011
  Sjanger: Fantasy
  Regi: David Yates
  Med: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes ++++++++

   

  HERREGUD, som jeg har gleda meg til denne filmen!!! Så den på kino for litt siden, og den var helt fantastisk! Definitivt den beste HP-filmen i rekka, syns jeg! Man blir kastet rett inn i handlingen ettersom Del 1 sluttet ganske brått, og dette gjør at filmen blir spennende fra aller første sekund. Harry fortsetter jakten på de gjenværende malacruxene og kommer stadig nærmere å drepe selveste Voldemort.

  Harry Potter har betydd utrolig mye for meg oppgjennom årene. Leste den første boka da jeg var 12, og har elsket dem fra første stund. Er ikke veldig glad i filmene, ettersom jeg er veldig bestemt på hvordan ting ser ut inni mitt hode, så jeg var ganske nervøs da jeg gikk inn i kinosalen for å se denne aller siste HP-filmen... Den var spennende. Trist! Morsomt. Helt fantastisk. Jeg går aldri på kino ettersom det blitt så dyrt, men SERIØST, denne filmen var så verdt det at det er helt skummelt å tenke på! Se den, hvis ikke kommer jeg og...eh, tvinger deg til å se den! 

  Jeg vet ikke hva mer jeg skal si.. Syns rett og slett denne filmen har alt, og jeg gleder meg til å se den igjen og igjen og igjen og igjen. Det eneste jeg savnet var å få se litt mer av Battle of Hogwarts og duellene som pågikk der inne.


  Det er fysisk og psykisk umulig for meg å gi denne filmen noe annet enn en 6er...
  Denne fortjener dere;

   

   

  J.K. Rowling: Jeg elsker deg!

 • Film; Burlesque

  Tittel: Burlesque
  Produsjonsår: 2010
  Sjanger: Musical/Drama
  Regi: Steven Antin
  Med: Christina Aguilera, Cher, Cam Gigandet, Kristen Bell, Eric Dane ++

   

  Handling:
  Ali (Christina Aguilera) er lei av å være småbyjente, og flytter derfor til storbyen Los Angeles. Hun får seg etterhvert jobb som servitør på et Burlesque-sted, hvor hun egentlig drømmer om å være en av jentene på scenen. Etter endel sutring får hun prøvd seg som danser, hvor hun viser sjefs-burlesque-dama (Cher) at hun duger, og ikke bare som danser, men som sanger også! Tidligere har danserne brukt sing-back, men nå blir det omgjort til live sang - med Ali i spissen! Midt oppi alt dette spinner det selvfølgelig også en komplisert kjærlighetshistorie...

  Min mening:
  Det er ikke tvil om at disse folka har blitt inspirert av Coyote Ugly, i og med at det er omtrent den samme storylinen, med noen detaljer byttet ut. Men selv om jeg føler jeg har sett dette før, så er det umulig for meg å ikke bli revet med! I og med at dans og sang er livet mitt, så blir dette automatisk en film jeg liker. Det gjør meg ingen ting at Aguilera ikke er tidenes skuespiller, fordi det funker allikevel. 

  For dere som er interesserte i dans og musikk: Se denne filmen, jeg anbefaler den virkelig. Det er kanskje ikke nødvendig å ta med typen, fordi dette er en jentefilm, and I love it.


  Terningkast 5

   

  - Show me how you burlesque

 • Film; Sykt Lykkelig

  Tittel: Sykt lykkelig
  Produsjonsår: 2010
  Sjanger: Komedie
  Regi: Anne Sewitsky
  Med: Agnes Kittelsen, Joachim Rafaelsen, Maibritt Saerens, Henrik Rafaelsen

   

  For det første; jeg er veldig kresen på norsk film. Syns flertallet av dem blir kleine og dumme. Det er alltid så mye stillhet i norsk film, men i det siste har det kommet flere norske filmer på markedet som jeg liker. 

  Sykt Lykkelig handler om to ektepar som er naboer på et ganske øde sted. Kaja (Kittelsen) er evig positiv og prøver å leve så godt hun kan med en ektemann som ikke vil ha henne lengre. Vanskelig å si noe mer om filmen uten å røpe hele historien, fordi historien begynner omtrent med en gang filmen starter. Kan iallefall si at det blir mange komplikasjoner både innen og mellom parene!

  Det som imponerer meg mest med hele filmen er definitivt Agnes Kittelsen. Man må le bare av å se på rollen hun spiller, den er utrolig bra gjort. Filmen har en veldig enkel story, men det er endel overraskelser underveis, noe som gjør den morsom og/men sær. Blir allikevel ikke helt imponert, så den havner nok ikke på lista over favorittfilmene desverre, heller det motsatte...
   


  Terningkast 2


 • Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2

  Okei, jeg så denne nye traileren i går, og jeg GLEDER MEG SÅ SYKT!!
  Syns den ser veldig bra ut! Ble ekstremt positivt overrasket av Del 1, så gleder meg til denne! Må kjøpe kinobilletter as we speak. SE DEN:

  Ble du like overbevist som meg?
   

   

 • Film; the Imaginarium of Doctor Parnassus


  Tittel: the Imaginarium of Doctor Parnassus
  Produsjonsår: 2009
  Sjanger: Eventyr/Fantasy
  Regi: Terry Gilliam
  Med: Heath Ledger, Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell ++

   

  Dr. Parnassus reiser rundt med sitt show, sitt "Imaginarium", og gir mennesker muligheten til å velge mellom å gå en enkel eller en vanskelig vei. Hans datter er imidlertid lovet bort til djevelen, Mr. Nick, og dr. Parnassus inngår et veddemål med ham som kan få datteren ut av denne tricky'e situasjonen. 

  ..veldig pompøst og rart skrevet av meg, men håper dere fattet noe av det. Det er en litt vanskelig film å forstå, men jeg forstår SÅ mye mer for hver gang jeg ser den. Tror jeg har sett den fire ganger nå, og nå begynner jeg å fatte hele poenget, hehe. Jeg elsker denne filmen mer og mer! Blir selvfølgelig rørt hver gang Heath Ledger dukker opp på skjermen, i og med at dette ble hans siste film før han døde. 


  Pga. at Heath Ledger døde før filmen var ferdig, ble Johnny Depp, Jude Law og Colin Farrell castet for å ta over rollen hans. Var i starten skeptisk til hvordan i all verden regissøren skulle klare å gjennomføre dette, men etter å ha sett filmen så er jeg overbevist. (: De gutta der skuffer aldri...

  Enkelte ganger så glemmer jeg at det er denne filmen jeg ser, og tror heller at jeg ser Alice i Eventyrland. De ligner på så mange måter, de er like gærne begge to. Kan bli i overkant sprøtt og komplisert, og man bør derfor gi filmen flere enn én sjanse for å forstå handlingen helt. Syns uansett alle som liker eventyrfilmer burde se denne, om ikke bare på grunn av fantastiske Heath Ledger.  

   


  Terningkast 5

   

 • Pakke i posten!!

  Jeg elllllsker å få pakke i posten. Resultatet av dette er jo at jeg kjøper masse greier på internett, ofte ting jeg egentlig ikke trenger. I DAG fikk jeg pakke fra kjære Amazon, hvor jeg er en fast kunde. Som mange vet, så liker jeg å kjøpe alle filmene jeg vil se, fordi... ja, det er jo kjekt å ha! I tillegg betaler jeg ca 50 per film, noe som er under halvparten av hva man betaler for å se en film på kino (det har blitt altfor dyrt)...

     I pakken i dag lå det noen godbiter; True Blood (sesong 1 og 2), Juno og My Sister's Keeper.

  Har forsåvidt sett True Blood på TV, men det er gøy å ha, og jeg vil nok se det igjen om litt! Så Juno for noen år siden, og mener å huske jeg syns den var ganske morsom. Har IKKE sett My Sister's Keeper, bare hørt masse bra om den, så den gleder jeg meg til å se! (:

  Har dere sett noe av dette?

 • Film; Knight and Day

  Tittel: Knight and Day
  Produsjonsår: 2010
  Sjanger: Action
  Regi: James Mangold
  Med: Tom Cruise, Cameron Diaz ++

   

  Handler kort sagt om June Havens (Diaz) som befinner seg på feil tid - feil sted, og havner mitt oppi smøret sammen med en spion på rømmen, Roy Miller (Cruise). Hele handlingen går stort sett ut på at de løper et sted, så følger slemmingeneetter, så løper de et nytt sted, og slemmingene følger etter osv. osv. 

  Det første jeg må si (eller det er jo strengt tatt ikke det første), er at jeg er MEGET skeptisk til slike filmer. En action/komedie hvor alle skyter villt, men ingen blir truffet, iallefall ikke heltene. Skuespillere som egentlig er -litt- for gamle til å hoppe ned fra tak og råkjøre motorsykkel. Fly som plutselig sprenges, og med en litt for klein dialog som består av 80% klisjéer. 

  MEN det stoppa ikke meg, vetdere! Modig som jeg er, så satte jeg meg ned for å se denne filmen også. 
  ...det var faktisk ikke så ille. Jeg likte faktisk filmen ganske godt, til min store forundring. Skjønner det ikke enda, for jeg liker vanligvis ikke actionfilmer! Det må ha vært noe spesielt med kvelden... 

  Så kjeder du deg en kveld, og har lyst til å le litt (og himle en del med øynene), så se denne! (:
  - Ingenting er som når Cruise'ern tar av seg skjorta og viser frem gammelmanns-sixpack'en!
  oh yeah. 

  Terningkast 4
   

 • Film; Dragetreneren

  Okei..

  Jeg tenkte at... siden jeg elsker film og ser masse film heletiden, så vil jeg kanskje begynne å skriv litt om de filmene jeg ser. Begynner selvfølgelig med filmene jeg ser fra NÅ av, og gidder liksom ikke ta opp 9 år gamle filmer, haha. Ikke se på det som en "anmeldelse", men bare en uformell mening om en film du kanskje har sett, eller kanskje vil se?


  Tittel: Dragetreneren (How to train your dragon)
  Produsjonsår: 2010
  Sjanger: Animasjon / Eventyr
  Regi: Peter Hastings
  Med: Jay Barucel, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrara ++

   

  Vi får møte den ikke-så-tøffe vikinggutten Hiccup, som bor i vikinglandsbyen Berk, hvor (merkelig nok) alle snakkerirsk bortsett fra denne "lille" gutten. Hans barske far vil selvfølgelig at Hiccup skal bli stor, sterk og tøff, og setter ham i dragetrening, slik at han lærer hvordan man dreper en drage (som det selvsagt finnes hundrevis av). En dag klarer Hiccup å fange en såkalt Night Fury, en rase ingen har klart å fange, men han klarer ikke drepe ham. Dette utvikler seg til å bli et eventyr uten like, oh yeah.

   

  Jeg elsker denne filmen fra start til slutt. Jeg har faktisk ekstremt lyst på en drage som kjæledyr etter jeg så denne! Hvem vil ikke ha en drage som oppfører seg som en hund da?! Minner meg litt om filmen Eragon, bare at denne er hundretusen ganger bedre. 
  Det eneste som er helt latterlig er at Hiccup liksom skal være 11 år, men han snakker og oppfører seg som han er 25. Jaja, ikke alt kan være 100%.

   

  Jeg vil absolutt anbefale denne til alle! Den har humor for både voksne og barn, og den ble faktisk ganske spennende etter hvert. Jeg er ikke så veldig kresen på animasjonsfilmer, fordi jeg elsker filmer som er enkle å se, men dette er definitivt en av de beste anim.filmene jeg har sett, evvvver lizzzm. Tror denne ligger på 2. plass bak "Se Opp" av Disney Pixar (som dere også må se, forresten)!

  (Blir så definitivt) 
  Terningkast 6
   

   

  - Noen som har sett den?

 • Lucifer Rising

  (Blogginnlegg til alle Supernatural-elskere)

  Okei, i det siste så har jeg drømt så utrooolig mye rart! Tror det kommer at jeg (på svært kort tid) har sett 5 sesonger av Supernatural. Så... De som ikke har sett SN, så gir kanskje ikke dette så mye mening, men iallefall:

  For noen dager siden drømte jeg at kjæresten min var besatt av Lucifer, og hans bror var besatt av Jesus (burde jo vært Michael ifølge SN, menmen..) Det resulterte i en diskusjon mellom dem og at muffinsene jeg holdt på å lage, ble ødelagt. Ganske triste greier det der, at engler og demoner skal ødelegge muffins på den måten.

  I natt drømte jeg at jeg gikk innom nærbutikken her, og der satt Castiel i kassa. Prøvde å overbevise han om at han var in fact Castiel, mens han bare lurte på om jeg ville ha en pose. Tilslutt ble han lei av maset mitt, så han zappet meg til Prix'en rett nedi gata..
  Jeg elsker Castiel forresten, syns det er den kuleste karakteren i Supernatural. Vil du ha bevis? Okei:

  Castiel: [Castiel appears in the motel room] I got your message. It was long, your message. I find the sound of your voice grating.
  Sam: What's wrong with you? 
  [Castiel stands wobbly]
  Sam: Are you... drunk?
  Castiel: Noo! [Stumbles] Yes. 
  Sam: What the hell happened to you?
  Castiel: I found a liquor store.
  Sam: And?
  Castiel: And I drank it!

   

   

  Har også fått en rar greie ved å si engelske setninger i drømmene mine! Eksempel: Jeg blir jaget av en gal mann nedover en gate, og jeg tar opp telefonen, ringer 911 og sier: "There's a killer in town". Veldig spesielt.
  Vel, hvis noen vil prøve seg på drømmetydning, be my guest!

   

  Til neste gang...

  ..Dream A Little Dream of Me.           (som selvfølgelig er tittelen på en SN-episode)

 • Solskinn, støttebandasje og the Social Network.

  Hei, sveis.

  Kjørte på med en liten alliterasjon på S i tittelen idag, så glad som jeg er i slike gøyale virkemidler i tekst. Kremt. Får vel jobbe meg gjennom det.

  Solskinn
  Oslo-været har vært skikkelig fint de siste dagene. SOL. Det er ganske kaldt da, og på fredags morgen lå det bittelitt snø på bakken! Når jeg får telefon hjemmefra og hører om den fryktelige snøstormen i Trondheim, ja da føler jeg meg litt glad her jeg sitter og ser på en blå, skyfri himmel og fin sol. (: Uansett, nok om været.

  Støttebandasje
  Ja, dere ser rett. Jeg har fått en fin, hvit støttebandasje. Har en mulig senebetennelse i håndleddet, og det er litt au. Veldig grusomt er det ikke akkurat, så her trengs det ikke bøttevis med sympati, kanskje bare en desiliter. Særlig praktisk er det når jeg danser tre timer om dagen. Derfor har jeg måttet krype til korset (litt vanskelig å krype med den vonde armen min, though) og funnet frem ispose og støttebandase. Heldigvis begynner det å bli bedre nå, og imorgen er det muligens tilbake til armhevinger i jazzen, jihuu! Pappa syns forøvrig at det ikke var så rart at jeg hadde fått senebetennelse, i og med at jeg går på en teaterskole (sene/scene). Jepp, jeg trakk litt på smilebåndet et øyeblikk, pappaen min er litt morsom.  "the Social Network"
  Jeg og kjærest var på kino i går og så "the Social Network", filmen om Facebook og Mark Zuckerberg og hele gjengen. Ble ikke kjeeeempeimponert av storyline'en, det var stort sett det samme som skjedde gjennom hele filmen, men bortsett fra akkurat dette likte jeg filmen veldig godt. Vittige punchlines og et tema som er veldig aktuelt for oss - Facebook er jo overalt for tiden (Har du en fane med Facebook på skjermen akkurat nå? Det har jeg...). Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk til Justin Timberlake som skuespiller, men der må jeg si at jeg ble veldig overrasket. Positivt overrasket altså! Ble ganske imponert også faktisk. Lurer på om jeg syns litt synd på Mark Zuckerberg i ettertid, siden han ble fremstilt som verdens mest usympatiske person... Men hva vet vel jeg - kanskje han er så usympatisk?! Men jeg syns uansett at du, duja, bør se filmen. Definitivt verd pengene, mener jeg! 
  - Facebook Me -

  Ha en fortsatt strålende søndag, mine venner.

   

  -Anniken

 • Remember Me As a Time of Day

   

  Take a look at yourself in the mirror. Who do you see looking back?
  Is it the person you wanna be?
  Or is there someone else you were meant to be? The person you should have been but fell short of.

  Is someone telling you you can?t, or you wont? 
  Because you can.

  Believe that love is out there.
  Believe that dreams come true every day, 
  because they do.

  Sometimes happiness doesn?t come from money, or fame, or power. Sometimes happiness comes from good friends and family, and from the quiet nobility of leading a good life.
  Believe that dreams come true every day, because they do.

  So take a look in that mirror and remind yourself to be happy because you deserve to be.
  Believe that.
  And believe that dreams come true everyday,


  because they do.

   

   

   

   

   

   

  http://www.youtube.com/watch?v=B1LhSW-SpBM

 • R is for... Ranum. Har et middels spennende liv, men jeg liker uansett å fortelle andre om det. Elsker film, smuglytter til countrymusikk og danser meg gjennom hverdagen. Jeg er utdannet musikalartist, trønder i Oslo og liker å bruke pengene mine på pene ting. Jeg er nok litt overfladisk, men jeg er et bra menneske, så shut up!!

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde  hits