Follow on Bloglovin

Film; Silver Linings Playbook (AnnikenRStrand)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Film; Silver Linings Playbook

Tittel: Silver Linings Playbook
Produsjonsår: 2012
Sjanger: Drama/Komedie
Regi: David O. Russell
Med: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Julia Stiles ++

 

Pat (Cooper) mister jobb, hus og kone og blir innlagt på psykologisk avdeling. Etter 8 mnd på "galehus" blir han tatt med hjem til foreldrene sine, hvor det eneste hans far (De Niro) bryr seg om er veddemål og fjernkontrollenes plassering. Han prøver desperat å overbevise alle om at ekskona fortsatt elsker ham, og at alt snart kommer til å snu, bare han ser positivt på livet. Dette blir ikke like lett når han møter den mystiske jenta Tiffany (Lawrence), som har sine egne problemer å stri med.

Min mening: Dette er en veldig annerledes kjærlighetshistorie. Ikke en standard "boy meets girl - they live happily ever after"-historie. Det er såå mye mer enn det. Her er det altså snakk om to personer som mangler liiiiiittegranne sosial intelligens, kan man si. Om hvordan de klarer å forholde seg til hverandre og relatere seg til hva den andre sier og gjør. Veldig spesiell type form for komedie, though, og det er viktig at man får meg seg at dette er en dramakomedie. Jeg var egentlig forberedt på en haha-komedie, men dette er ikke det i det hele tatt. Jada jada, den har morsomme øyeblikk, man må bare ikke forvente seg Hangover når man går på kino for å se den. Uuuuuuansett..

Jeg elsker karakterene!! De er så enkle og kompliserte på en og samme tid, og man kjenner seg virkelig igjen i masse av det rare de snakker om. Jeg blir litt satt ut av hvor få grenser de har, og det er det som gjør denne filmen morsom og interessant. Syns de spiller veldig godt sammen, og dialogen er skrevet på en vittig måte! Bipolar lidelse og Obsessive Compulsive Disorder er aktuelle tema i filmen, og det er utrolig fint faktisk! Ofte blir filmer som handler om psykiske lidelser så altfor triste og alvorlige, og da er det veldig godt at man kan ha en film med et annet perspektiv på det.

Allikevel så er det noe som mangler, uten at jeg er helt sikker på hva... Et slags PANG kanskje?! Jeg vet ikke.. Jeg likte absolutt filmen, men dessverre så levde den ikke helt opp til alle forventningene jeg hadde fått gjennom diverse anmeldelser. Vil absolutt se den igjen, men den lander ikke på min topp 10-liste dessverre.


 • Beate Martinsen

  09.01.2015 kl.16:20
  Heisan!!! Jeg heter Beate Martinsen og er webredaktør for VisitRoma.no Jeg ser du harvært i Roma, og lurte derfor på om du kunne tenke deg å dele dine Roma-tips? Send meg en e-mail om du synes det høres interessant ut! Mvh Beate Martinsen.


  Skriv en ny kommentar

  R is for... Ranum. Har et middels spennende liv, men jeg liker uansett å fortelle andre om det. Elsker film, smuglytter til countrymusikk og danser meg gjennom hverdagen. Jeg er utdannet musikalartist, trønder i Oslo og liker å bruke pengene mine på pene ting. Jeg er nok litt overfladisk, men jeg er et bra menneske, så shut up!!

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde
  hits