Follow on Bloglovin

Film: Tree of Life (AnnikenRStrand)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Film: Tree of Life

Tittel: theTree of Life
Produsjonsår: 2011
Sjanger: Drama
Regi: Terrence Malick
Med: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain ++

Dette er den rareste filmen jeg noensinne har sett. Vanligvis begynner jeg jo slike filminnlegg med å skrive kort hva filmen handler om. Det er rett og slett helt umulig, fordi jeg aaaaaner ikke hva den handlet om. Det var faktisk over to timer med kløing i hodet og litt latter fordi det var så spesielt. 

Filmen begynner med at vi får se noen klipp fra en familie på 50ish-tallet, med voiceover såklart. Så kommer det plutelig helt randome videoer av universet og noe som lignet kjemiske prosesser. Noen dinosaurer titter frem og vandrer litt rundt i en skog, og etter 36(!!!) minutter begynner endelig filmen. Trodde jeg iallefall... Den hopper i tid, og plutselig er de på en strand, hvor sønnen (som har blitt voksen) møter foreldrene og seg selv fra fortiden og omg, jeg blir forvirra bare av å skrive om filmen. Tenk deg: National Geographic møter Gudstjeneste møter Jurassic Park. Det bli spesielt.

Den har jo fått såå masse gode kritikker, fra alle land i hele verden omtrent. Vunnet gullpalme i Cannes og greier. JEG tror: alle anmelderne ser filmen, skjønner ikke en dritt av hva den handler om, men de kan jo selvfølgelig ikke skrive det i en anmeldelse, særlig ikke etter den har vunnet gullpalmen! Da virker de jo dumme, og det vil de vel unngå, det er helt forståelig. Derfor skriver de at "Wow, dette er virkelig et stort stykke kunst, jeg føler meg klokere på livet etter å ha sett denne filmen", også gir de den en 6er... Det er som å titte på et maleri av en svart klatt og bli blown away av det.

Grunnen til at jeg ville se denne var selvsagt pga Brad Pitt, syns han er amazing. Han gjør jo en god jobb, og det gjør også de andre skuespillerne, absolutt. Det er bare det at... jeg skjønner ikke filmen!!!! Selvfølgelig kan jeg bable om at "den handler nok om eksistensielle spørsmål og meningen med livet, hva som gjør oss til den personen vi er idag" osv, men herregud da!! Det er vanskelig å beskrive det uten at dere har sett det, så se den, så skjønner dere hva jeg snakker om! Eller forresten, ikke se den, det er ikke verdt det. 

 

Dette blir rett og slett en film som man setter på, gir opp etter en stund, og begynner å støvsuge, gjøre lekser ellerno... 
Sorry, Mr. gullpalmefilm, du overbeviser ikke meg.


 • 14.06.2012 kl.22:32
  Sv: takk for det- er veldig fornøyd :) Det er en Silver Cross.
  15.06.2012 kl.13:03
  Haha, uff :P
  16.06.2012 kl.12:49
  har ikke sett den jeg :)
  25.06.2012 kl.17:55
  Vil informere om at nå har jeg kåret ukens blogg, Ta en titt og se om det ble deg :)
  26.06.2012 kl.20:41
  SaraAlexandra.com: Du har ikke gått glipp av noe! ^^


  Skriv en ny kommentar

  R is for... Ranum. Har et middels spennende liv, men jeg liker uansett å fortelle andre om det. Elsker film, smuglytter til countrymusikk og danser meg gjennom hverdagen. Jeg er utdannet musikalartist, trønder i Oslo og liker å bruke pengene mine på pene ting. Jeg er nok litt overfladisk, men jeg er et bra menneske, så shut up!!

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde
  hits