Follow on Bloglovin

Film; the Imaginarium of Doctor Parnassus (AnnikenRStrand)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Film; the Imaginarium of Doctor Parnassus


Tittel: the Imaginarium of Doctor Parnassus
Produsjonsår: 2009
Sjanger: Eventyr/Fantasy
Regi: Terry Gilliam
Med: Heath Ledger, Johnny Depp, Jude Law, Colin Farrell ++

 

Dr. Parnassus reiser rundt med sitt show, sitt "Imaginarium", og gir mennesker muligheten til å velge mellom å gå en enkel eller en vanskelig vei. Hans datter er imidlertid lovet bort til djevelen, Mr. Nick, og dr. Parnassus inngår et veddemål med ham som kan få datteren ut av denne tricky'e situasjonen. 

..veldig pompøst og rart skrevet av meg, men håper dere fattet noe av det. Det er en litt vanskelig film å forstå, men jeg forstår SÅ mye mer for hver gang jeg ser den. Tror jeg har sett den fire ganger nå, og nå begynner jeg å fatte hele poenget, hehe. Jeg elsker denne filmen mer og mer! Blir selvfølgelig rørt hver gang Heath Ledger dukker opp på skjermen, i og med at dette ble hans siste film før han døde. 


Pga. at Heath Ledger døde før filmen var ferdig, ble Johnny Depp, Jude Law og Colin Farrell castet for å ta over rollen hans. Var i starten skeptisk til hvordan i all verden regissøren skulle klare å gjennomføre dette, men etter å ha sett filmen så er jeg overbevist. (: De gutta der skuffer aldri...

Enkelte ganger så glemmer jeg at det er denne filmen jeg ser, og tror heller at jeg ser Alice i Eventyrland. De ligner på så mange måter, de er like gærne begge to. Kan bli i overkant sprøtt og komplisert, og man bør derfor gi filmen flere enn én sjanse for å forstå handlingen helt. Syns uansett alle som liker eventyrfilmer burde se denne, om ikke bare på grunn av fantastiske Heath Ledger.  

 


Terningkast 5

 


 • 14.06.2011 kl.19:41
  Ja, det er en fin film. Tror han døde før filmen ble ferdig, derfor Johnny-boy og Colin Farell dukker opp, om jeg ikke husker helt feil.
  14.06.2011 kl.19:44
  Ane: Ja, jeg vet.. De løste det godt, da!
  14.06.2011 kl.21:25
  Absolutt! :)


  Skriv en ny kommentar

  R is for... Ranum. Har et middels spennende liv, men jeg liker uansett å fortelle andre om det. Elsker film, smuglytter til countrymusikk og danser meg gjennom hverdagen. Jeg er utdannet musikalartist, trønder i Oslo og liker å bruke pengene mine på pene ting. Jeg er nok litt overfladisk, men jeg er et bra menneske, så shut up!!

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Lenker

  bilde
  hits